Danmark beställer halvtidsmodifiering av CV90

Publicerad: 2024-03-25 06:09

BAE Systems har tecknat ett kontrakt med den den danska försvarsupphandlingsmyndigheten (DALO) för en halvtidsmodifiering av den danska CV90-flottan. Uppgraderingen inkluderar bland annat nytt torn och ska säkerställa fordonens prestanda under många år framöver, skriver BAE Systems och DALO i pressmeddelanden.

Annons

Fordonen kommer att integreras med nya torn, vilket innebär möjligheter att införa nya vapensystem, däribland pansarvärnsrobotar. Uppgraderingen kommer också att inkludera förbättringar av fordonets ergonomi och minska vikt, ljud och vibrationer genom användning av larvband i gummi, skriver BAE Systems.

– Uppgraderingarna kommer att förse de danska CV90-besättningarna med förbättrat skydd och ökad förmåga, samtidigt som de säkerställer funktionaliteten hos den danska arméns befintliga flotta av CV90-fordon, säger Tommy Gustafsson-Rask, vd vid BAE Hägglunds i bolagets pressmeddelande.

I februari tecknade BAE Systems ett 15 år långt ramavtal med DALO för att tillhandahålla reparations- och underhållstjänster till Danmarks CV90-flotta.

Dela: