Clavister meddelar deltagande i EDF-projekt

Publicerad: 2024-01-18 16:54

Clavister har valts som medlem i det vinnande konsortiet för European Defence Fund (EDF)-utlysningen 'Land Tactical Collaborative Combat' (LATACC)-projektet. LATACC-projektet, koordineras av Thales och syftar till att förbättra de samarbetsmöjligheter som europeiska koalitionsstyrkor har inom markstrider, skriver Clavister i ett pressmeddelande.

Annons

Projektet, finansierat av Europeiska kommissionen med 49 miljoner euro från European Defence Fund, involverar ett konsortium bestående av 34 aktörer från branschen och forskningsinstitut från 13 europeiska länder. LATACC har som huvudmål att utveckla en lösning som optimerar och accelererar beslutsfattande och respons bland europeiska koalitionsstyrkor i högintensiva konfliktsituationer. Projektet fokuserar specifikt på att möjliggöra samordning mellan olika landsystem utvecklade av olika medlemsstater, främja interoperabilitet och underlätta samarbete med andra områden som luft, rymd och cyber, skriver Clavister.

Clavister kommer att bidra inom cybersäkerhet och AI-teknik till LATACC-projektet. Företaget förväntas få cirka 4,8 miljoner kronor i finansiering för sin roll i projektet. Samarbetet omfattar ett konsortium av stora företag, små och medelstora företag, forskningsinstitut och myndigheter från olika europeiska länder. Däribland finns Saab och tysk-svenska AI-företaget Helsing.

Dela: