Byggstart för Saabs nya kontor i Lund

Publicerad: 2023-05-10 11:20

Under våren kommer Vectura Fastigheter inleda byggstart för Saabs nya kontorsbyggnad i Skåne. Planerad inflyttning är hösten 2025 och det blir bolagen Kockums och Combitech som flyttar in i det toppmoderna huset, enligt ett pressmeddelande från Vectura den 5 maj.

Annons

Fastigheten utgör ett skyddsobjekt och omfattas därmed av höga säkerhetskrav. Det nya kontoret kommer att certifieras enligt LEED Gold. Enligt fastighetsbolaget kräver certifieringen omfattande insatser för att minimera en byggnads miljöpåverkan genom att använda energieffektiva lösningar, förnybara energikällor samt ha en effektiv vattenhantering.

- Jag är mycket glad över den investering som nu görs i Skåne. Detta är en angelägen satsning för Saab i en tid där det finns en stor efterfrågan på våra produkter och vi kommer behöva växa i antalet medarbetare. Flera verksamheter samlas nu i toppmoderna, ändamålsenliga lokaler för att fortsätta designa och utveckla ubåtar och fartyg i absoluta världsklass, säger Mats Wicksell, chef för affärsområde Kockums på Saab.

- Vi på Vectura ser fram emot att arbeta tillsammans med Saab för att utveckla deras framtida arbetsplats i Brunnshögs expansionsområde. Huset kommer att bli en symbol för innovation, en mötesplats för nytänkande och kunskap där man lär sig och utvecklas av varandra, säger Joel Ambré, VD på Vectura Fastigheter.

Dela: