Björneborg Steel emottar försvarsorder

Publicerad: 2023-07-20 18:44

Björneborg Steel AB, med verksamhet i Björneborg och Kristinehamn, har säkrat en order av propelleraxlar till ett okänt antal örlogsfartyg till ett ej namngivet Natoland. Ordervärdet uppgår till drygt 50 miljoner kronor och axlarna kommer levereras ut under de kommande tre åren, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Annons

- Det här är absolut spetsteknologi när det gäller materialegenskaper och tekniskt utförande i form av stålsammansättning, smidesteknologi, dimensioner, dimensionstoleranser och ytkrav. Vi har haft ett nära samarbete med denna kund under lång tid och slutanvändaren är ett Natoland. Det visar också att de investeringar företaget gjort de senaste åren med en state-of-the-art långhålsborrmaskin och färdigbearbetningskapabilitet i världsklass har varit strategiskt viktiga för detta kundsegment, säger VD Håkan Dedorsson och fortsätter:

- Vi är stolta över detta bevis på vår konkurrenskraft och leveransförmåga och att vi samtidigt kan bidraga till att stärka försvaret av demokratin.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Dela: