Billström i Bryssel för Natos utrikesministermöte

Publicerad: 2024-04-03 15:48

Utrikesminister Tobias Billström (M) kommer att delta i Natos utrikesministermöte i Bryssel den 3-4 april. Detta markerar Sveriges första deltagande som allierad i Nato. Ministermötet kommer bland annat att avhandla förberedelser inför Natos toppmöte i Washington DC i juli, enligt ett pressmeddelande från Utrikesdepartementet.

Annons

– Det är mycket glädjande att för första gången kunna delta i Natos utrikesministermöte som fullvärdig medlem. Som allierad är vi nu del av Natos beslutsfattande om politik och vägval i frågor som är av avgörande betydelse för Sverige. Jag ser fram emot diskussioner i viktiga frågor med mina kollegor, säger utrikesminister Tobias Billström i pressmeddelandet.

Utrikesministrarna, tillsammans med EU:s högsta representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik, Josep Borrell, kommer att ha möten med Natos indopacifiska partners, Australien, Japan, Sydkorea och Nya Zeeland, för att diskutera gemensamma intressen inom säkerhet och värderingar.

Därutöver kommer utrikesministrarna från Nato även att möta Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba för samtal i Nato-Ukraina-rådet (NATO Ukraine Council), för att diskutera det långsiktiga stödet till Ukraina.

Dela: