Anna Siverstig Försvarsmaktens nya kommunikationsdirektör

Publicerad: 2023-10-02 14:04

Anna Siverstig tar den 1 oktober över som kommunikationsdirektör i Försvarsmakten efter Peder Ohlsson som av regeringen förordnats som förste adjutant och chef Kungens stab. Anna Siverstig lämnar därmed sin tjänst som chef på Luftstridsskolan, LSS. Hon befordras samtidigt till brigadgeneral, enligt en artikel på Försvarsmaktens hemsida den 19 september.

Annons

– Jag är mycket förväntansfull och ödmjuk inför uppdraget som kommunikationsdirektör, säger Anna Siverstig som tar över den 1 oktober. Det är ett förtroende jag har fått och det ska jag ta hand om. Det blir spännande att leda kommunikationstjänsten i den dynamiska tid vi befinner oss i, säger brigadgeneral Siverstig i artikeln.

Under sina dryga 30 år i Försvarsmakten har hon tjänstgjort vid flottiljerna F 15, F 4 och på Luftstridsskolan, vid Ledningsregementet, vid Försvarshögskolan och på Högkvarteret. Anna Siverstig började som försvarsmeteorolog och har därefter varit stabsofficer och chef i olika befattningar, nu senast förbandschef vid LSS, skriver Försvarsmakten.

Under sin tid som chef för Luftstridsskolan har Anna Siverstig ansvarat både för att dela dåvarande Luftstridsskolan i två förband, då Upplands flygflottilj - F 16, återupprättades, och att etablera en ny version av Luftstridsskolan. Den 29 september tog överste Niclas Magnusson över som ny chef på Luftstridsskolan.


Vill din organisation synas med en nyhet eller annons?

Klicka här för mer information - Kontakta oss!

Följ gärna oss på FacebookLinkedIn, och X (tidigare Twitter)

Dela: